Om mej

Bild

Jag har fotograferat i mer än fyrtio år. Först dia, och lite svartvitt. Jag var sen med att skaffa en digitalkamera. Men oj, vad roligt det blev.


Kameran har varit en kär följeslagare på resor, vilket ses bland bilderna. På senare tid har jag blivit allt mer intresserad av att fotografera människor.


Photoshop + Eva + slumpen = sant. Ibland väljer jag en bild ur arkivet på måfå, och kör den genom Photoshops filter. För det mesta blir det bara nonsens, och papperskorgen är min vän. Men ibland framträder en gestalt, eller en slags miljö. Då förstärker jag det som jag ser, och ger det ett namn.


Astrologi

Jag började studera detta outtömliga ämne för snart 50 år sedan. Så småningom läste jag en korrespondenskurs vid The Astrological Faculty i London, och fick Certificate 1978.


Karaktärstolkning är ett evigt intressant ämne. Förutsägelser gör jag bara för ett år framåt, och bara vad gäller allmänna tendenser.


Lite om mej själv

Musiken har följt mej hela livet. Mestadels jobbade jag på kommunala musikskolan, som blockflöjtspedagog. Under den tiden skrev jag en skola i fyra delar för instrumentet, ”Ett Tu Tre”, som blivit ett standardverk. Jag är också spelman (Zorns bronsmärke 1980 ) och klassisk pianist, med J.S. Bach som älsklingskompositör.


Andra intressen är konst, textil, klädsömnad, resor, mineral, mat och vin.